Alltsedan vi tog över Magnus familjegård har vi strävat efter att utveckla den från en sidoverksamhet till en liten men fullt blomstrande heltidsverksamhet. Ett viktigt mål har varit att skapa flera ben att stå på och därmed även åstadkomma ett kretslopp på gårdsnivå, där varje gren i verksamheten på ett eller annat sätt gynnar de andra.
Ånestad Lillgård kom i Magnus familjs ägo år 1943, när Magnus farfar Carl Johansson köpte gården och flyttade från gården Flistad Brunn utanför Berg. Anledningen till flytten var att Ånestad Lillgård hade en något större areal, väl tilltagna ekonomibyggnader och en bättre sammansättning av åkermark, betesmark och skog jämfört med Flistad Brunn.
1955 tog Magnus pappa Bengt över driften och drev gården fram till 1999, med inriktning mot spannmålsodling och smågrisproduktion. Redan 1996 började Bengt ställa om växtodlingen och djurhållningen från konventionell till ekologisk, KRAV-certifierad produktion.
1999 tog Magnus sedan över driften. Då var smågrisproduktionen avvecklad och kvar fanns enbart en mindre besättning dikor. Under tio år drevs lantbruket vid sidan av hans arbete inom flygindustrin i Linköping. 2009 slutade han tjänsten utanför gården och började se sig om efter en kompletterande verksamhet inom gårdens ramar. Carolina föreslog då ekologisk växthustomat i mindre skala för försäljning hemma på gården. Prima ekologiska produkter, lokalt producerade, direkt till kund var konceptet. Växthus-projektet växte en aning under resans gång och Carolina kom att bli mer aktiv i verksamheten i och med tomatodlingen.
Senvåren 2018 kontaktades vi av Reko Gårdar AB med en förfrågan om vi ville bli en av deras uppfödare av ekologisk, KRAV-certifierad kyckling. Bygget av kycklingstallet påbörjades under sommaren och vi satte in första gruppen kycklingar i april 2019. Idag består vår verksamhet således av jordbruket, vår lilla besättning dikor, växthusproduktion av tomater och gurka samt uppfödning av kyckling. Allt ekologiskt och certifierat av KRAV.